Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z RODO. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

  1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
  2.  Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
  3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
  4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
  5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
  6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
  9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
  10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.

Wydarzenia 2019/2020

Warszawski konkurs “Piramida”

Opublikowano: 5 marca 2020

Słuchacze naszej szkoły brali udział w kolejnej edycji warszawskiego konkursu PIRAMIDA, którego patronat objęła Politechnika Warszawska oraz SGGW. Jest nam bardzo miło poinformować, że do finału IV edycji Interdyscyplinarnego Konkursu Piramida, który odbędzie się w dniu 20 marca 2020 r. o godz. 9:00 w XLII Liceum Ogólnokształcącym im. Marii Konopnickiej w Warszawie zakwalifikowały się 2 […]

Czytaj dalej

Geograficzne spotkania na Krakowskim

Opublikowano: 28 lutego 2020

.W dniu 27.02.2020 Słuchacze klasy 3P uczestniczyli w wykładzie na Wydziale Geografii i Studiów Regionalnych UW w ramach Geograficznych Spotkań na Krakowskim. Tematem był „Zapis zmian klimatu i działalności gospodarczej człowieka w środowisku przyrodniczym”. W czasie prelekcji podkreślono, że środowisko przyrodnicze podlegało i podlega licznym transformacjom. Powodują je zarówno zmiany klimatu, jak i gospodarcza działalność […]

Czytaj dalej

Spotkanie z przedstawicielką poradni psychologiczno-pedagogicznej

Opublikowano: 28 lutego 2020

W czwartek 27.02.2020 klasy 1ab2, 1ph2 uczestniczyły w spotkaniu z p. Agnieszką Topolewską przedstawicielką poradni psychologiczno pedagogicznej. Tematem zajęć był “Charakter, czy można nad nim pracować. Słuchacze obu klas miały możliwość rozwiązania testu zainteresowań w celu wskazania obszarów do rozwoju osobistego.

Czytaj dalej

Podziękowania od Ministra Edukacji za udział w akcji “Razem na święta”

Opublikowano: 22 stycznia 2020

Szanowni Państwo, w imieniu Ministra Edukacji Narodowej Dariusza Piontkowskiego bardzoserdecznie dziękuję za włączenie się do naszej akcji „Razem naŚwięta”. Inicjatywa miała na celu zachęcenie uczniów do działańcharytatywnych i wsparcia osób potrzebujących w okresieprzedświątecznym. W tej edycji (grudzień 2019 roku) do naszej akcji przyłączyło sięponad 1 mln 100 tys. uczniów i prawie 117,5 tys. nauczycieli.Otrzymaliśmy od […]

Czytaj dalej

“BohaterON – włącz historię” – podziękowania

Opublikowano: 6 stycznia 2020

Drodzy Słuchacze Centrum Kształcenia Ustawicznego Nr 1! Napisane przez Was kartki trafiły do rąk żyjących jeszcze Powstańców Warszawy. Z pewnością był to dla Nich wspaniały prezent i świadectwo naszej pamięci. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za włączenie się w tą akację i za to, że nie pozostaliście obojętni. Na Wasze ręce składamy podziękowania, od Komitetu Organizacyjnego […]

Czytaj dalej