KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta słuchaczy na Wojskowych Powązkach

Tradycją naszej szkoły stały się wyjścia na Wojskowe Powązki. Jest to miejsce szczególne, które każdy z nas powinien odwiedzić. Słuchacze pierwszych semestrów udali się na cmentarz wraz z opiekunami szkolnego wolontariatu, aby upamiętnić osoby ważne w naszej historii. Głównym celem akcji było uprzątnięcie wybranych grobów z zalegających liści i zapalenie zniczy. Odwiedziliśmy m.in. groby żołnierzy I i II Wojny Światowej, żołnierzy Armii Krajowej, oraz Powstańców Warszawskich. Na koniec naszych odwiedzin udaliśmy się na tzw. Łączkę, gdzie od połowy 1948 roku chowane były potajemnie ciała więźniów stalinowskich represji w Polsce.
Podczas pobytu na Wojskowych Powązkach odwiedziliśmy groby znanych osób, które w szczególny sposób zapisały się na kartach naszej historii: aktorów, pisarzy, lekarzy i sportowców (zapraszamy do obejrzenia krótkiej fotorelacji).
Trzeba przyznać, że nasi wspaniali Słuchacze z dużym zaangażowaniem włączyli się w akcję wolontariatu. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział.