KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pedagog

mgr IWONA LUBLIŃSKA

pokój nr 21; II piętro

tel. 825-69-15; 825-69-29

e-mail: pedagog@cku1.edu.pl

Godziny pracy pedagoga: wrzesień 2021

 


Spełnianie obowiązku nauki przez niepełnoletnich słuchaczy CKU nr 1.

    • Nauka jest obowiązkowa do ukończenia 18 roku życia
    • Rodzice niepełnoletniego ucznia podlegającego obowiązkowi nauki są zobowiązani do:
    • dopełnienia czynności związanych ze zgłoszeniem słuchacza do szkoły,
    • zapewnienia słuchaczowi warunków umożliwiających przygotowywanie się do zajęć,
    • zapewnienia regularnego uczęszczania słuchacza na zajęcia szkolne,
    • monitorowania frekwencji i postępów edukacyjnych niepełnoletniego słuchacza,
    • w przypadku gdy słuchacz nie zda, rodzice zobowiązani są do ponownego zapisania niepełnoletniego na zajęcia edukacyjne celem powtórzenia semestru w CKU nr 1  lub w innej szkole.
    • W przypadku niespełnienia obowiązku nauki przez niepełnoletniego słuchacza, szkoła (CKU nr 1) podejmie działania w celu ustalenia przyczyn absencji. Przez niespełnienie obowiązku nauki rozumie się nieobecność w okresie jednego miesiąca na co najmniej 50% obowiązkowych zajęciach edukacyjnych.
    • Nie spełnianie obowiązku nauki podlega egzekucji w trybie ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Oznacza to, że na rodzica/opiekuna prawnego dziecka może być nałożona grzywna w celu przymuszenia do spełnienia ciążącego na nim obowiązku nauki.

 

INSTYTUCJE ŚWIADCZĄCE POMOC PSYCHOLOGICZNĄ:  wykaz instytucji

Grupa wsparcia dla ojców

 

TELEFONY ZAUFANIA

Antydepresyjny Telefon Forum Przeciw Depresji

tel. 22 594 91 00

czynny w każdą środę i czwartek od 17.00 do 19.00
koszt połączenia jak na numer stacjonarnywg taryfy Twojego operatora telefonicznego

 

ITAKA – antydepresyjny telefon zaufania

tel. 22 484 88 01

czynny w poniedziałki i czwartki od 17.00 do 20.00

Telefon Zaufania dla Osób Dorosłych
w Kryzysie Emocjonalnym

116 123

Czynny od poniedziałku do piątku od godz. 14.00-22.00 (połączenie bezpłatne)

 

Ogólnopolski Telefon Zaufania
„Uzależnienia behawioralne”

801 889 880

Czynny codziennie od godz. 17.00-22.00 z wyjątkiem świąt państwowych. Dzwoniąc płacisz tylko za pierwszy impuls połączenia

Ośrodek Interwencji Kryzysowej
– pomoc psychiatryczno-pedagogiczna

tel. 22 855 44 32

Ośrodek Interwencji Kryzysowej

tel. 22 837 55 59 (poniedziałek – piątek od 8:00 do 20:00)

Ośrodek Interwencji Kryzysowej – poradnia ds. przeciwdziałania przemocy w rodzinie

tel. 22 845 12 12 lub 667 833 400
(poniedziałek – piątek od 08:00 do 20:00)

 

Młodzieżowy Telefon Zaufania

tel. 192 88

 

Bezpłatny telefon zaufania dla dzieci i młodzieży

tel. 116 111

czynny całą dobę

 

Młodzieżowy telefon zaufania do rozmów o seksie
Piątkowe Pogotowie Pontonowe

tel. 22 635 93 92

czynny w piątki od godz. 16.00 do 20.00

 

Ogólnopolski Telefon Dla Ofiar Przemocy w Rodzinie
„Niebieska Linia”

tel. 800-120-002
telefon pracuje 7 dni w tygodniu od 12:00 d0 18:00

Poradnia Telefoniczna „Niebieskiej Linii”

tel. 22 668 70 00
(poniedziałek – piątek od 12:00 do 18:00)

 

Policyjny Telefon Zaufania
ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie

800 120 226

Czynny od poniedziałku do piątku od godz. 9.30-15.30 (połączenie bezpłatne)

 

Ogólnopolski Telefon Zaufania
„Narkotyki – Narkomania”

801 199 990

Czynny codziennie od godz. 16.00-21.00. Dzwoniąc płacisz tylko za pierwszy impuls połączenia

 

Biuro Rzecznika Praw Pacjenta
Bezpłatna infolinia

800 190 590

czynna od poniedziałku do piątku od 8:00 do 21:00

 

Dziecięcy Telefon Zaufania
Rzecznika Praw Dziecka

800 12 12 12

czynny od poniedziałku do piątku od 8.15 do 20.00

 

Infolinia Rzecznika Praw Obywatelskich

800 676 676

Czynna w poniedziałku od godz. 10.00-18.00. Od wtorku do piątku od godz. 8.00-16.00

 

Bezpłatny kryzysowy telefon zaufania dla dzieci i młodzieży:

116 111

Czynny codziennie w godzinach 12.00-2.00

 

Bezpłatny telefon zaufania dla dzieci i młodzieży Rzecznika Praw Dziecka:

800 12 12 12

Czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 8.15-20.00

 

CAŁODOBOWY TELEFON DLA KOBIET DOŚWIADCZAJĄCYCH PRZEMOCY

tel. 600 070 717
(codziennie / całodobowo)

 

INFOLINIA STOWARZYSZENIA KARAN (PROBLEMY NARKOTYKOWE)

tel. 800 120 289
(poniedziałek – piątek od 9:00 do 17:00, połączenie bezpłatne)

 

ANONIMOWA POLICYJNA LINIA SPECJALNA – ZATRZYMAĆ PRZEMOC

tel. 800 120 148
(czynny całą dobę, połączenie bezpłatne)

 

INFOLINIA POGOTOWIA MAKOWEGO „POWRÓT Z U”

tel. 801 109 696
(poniedziałek – piątek od 10:00 do 20:00, sobota od 10:00 do 19:00)

NARKOMANIA – POMOC RODZINIE INFOLINIA TOWARZYSTWA RODZIN I PRZYJACIÓŁ DZIECI UZALEŻNIONYCH „POWRÓT Z U”

tel. 800 120 359
(poniedziałek – piątek od 10:00 do 20:00, sobota od 10:00 do 15:00)

 

POMARAŃCZOWA LINIA – PROGRAM INFORMACYJNO-KONSULTACYJNY DLA RODZICÓW DZIECI PIJĄCYCH ALKOHOL I ZAŻYWAJĄCYCH NARKOTYKI

tel. 801 140 068
(poniedziałek – piątek od 14:00 do 20:00)

 

INTERNETOWY TELEFON ZAUFANIA „ANONIMOWY PRZYJACIEL”

tel. 85 92 88
(czynny codziennie od 18:00 do 04:00)

 

TELEFON ZAUFANIA DLA KOBIET W CIĄŻY I RODZINY

tel. 85 732 22 22
(poniedziałek – piątek od 15:00 do 18:00)

 

TELEFON ZAUFANIA HIV/AIDS

tel. 22 692 82 26
(od poniedziałku do piątku od 9:00 do 21:00)

 

TELEFONICZNA PIERWSZA POMOC PSYCHOLOGICZNA

tel. 22 425 98 48
(poniedziałek – piątek od 17:00 do 20:00 / sobota od 15:00 do 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


STYPENDIUM SZKOLNE

Informacje dotyczące przyznawania stypendium i zasiłku szkolnego: