KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pedagog

mgr IWONA LUBLIŃSKA

pokój nr 21; II piętro

tel. 825-69-15; 825-69-29

e-mail: pedagog@cku1.edu.pl

 

Drodzy Słuchacze, jeśli potrzebujecie rozmowy, wsparcia z uwagi na obecną sytuację dotyczącą zagrożenia epidemiologicznego zapraszam do kontaktu z pedagogiem.

Dyżur telefoniczny pedagoga w czasie zawieszenia zajęć w szkole:

telefon: 48 728 833 571

poniedziałek - piątek 8.30-13.30 (w nagłych przypadkach proszę dzwonić do godziny 20.00.)

lub całodobowo na ogólnopolski,

bezpłatny telefon zaufania dla dzieci i młodzieży

116 111.

 


DNI I GODZINY PRACY PEDAGOGA SZKOLNEGO:

 

 


STYPENDIUM SZKOLNE

Informacje dotyczące przyznawania stypendium i zasiłku szkolnego:

 


Wybrane instytucje pomocowe na terenie Warszawy

Numery telefonów dla osób będących w kryzysie psychologicznym:

Antydepresyjny Telefon
Forum Przeciw Depresji
tel. 22 594 91 00
czynny w każdą środę i czwartek od 17.00 do 19.00
koszt połączenia jak na numer stacjonarny
wg taryfy Twojego operatora telefonicznego

ITAKA – antydepresyjny telefon zaufania
tel. 22 484 88 01
czynny w poniedziałki i czwartki od 17.00 do 20.00

Telefon Zaufania dla Osób Dorosłych
w Kryzysie Emocjonalnym
116 123
Czynny od poniedziałku do piątku od godz. 14.00-22.00 (połączenie bezpłatne)

Ogólnopolski Telefon Zaufania
„Uzależnienia behawioralne”
801 889 880
Czynny codziennie od godz. 17.00-22.00 z wyjątkiem świąt państwowych. Dzwoniąc płacisz tylko za pierwszy impuls połączenia

Ośrodek Interwencji Kryzysowej
– pomoc psychiatryczno-pedagogiczna
tel. 22 855 44 32
Ośrodek Interwencji Kryzysowej
tel. 22 837 55 59 (poniedziałek – piątek od 8:00 do 20:00)
Ośrodek Interwencji Kryzysowej – poradnia ds. przeciwdziałania przemocy w rodzinie
tel. 22 845 12 12 lub 667 833 400
(poniedziałek – piątek od 08:00 do 20:00)

Młodzieżowy Telefon Zaufania
tel. 192 88

Młodzieżowy telefon zaufania do rozmów o seksie
Piątkowe Pogotowie Pontonowe
tel. 22 635 93 92
czynny w piątki od godz. 16.00 do 20.00

Ogólnopolski Telefon Dla Ofiar Przemocy w Rodzinie
„Niebieska Linia”
tel. 800-120-002
telefon pracuje 7 dni w tygodniu od 12:00 d0 18:00
Poradnia Telefoniczna „Niebieskiej Linii”
tel. 22 668 70 00
(poniedziałek – piątek od 12:00 do 18:00)

Policyjny Telefon Zaufania
ds. Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie
800 120 226
Czynny od poniedziałku do piątku od godz. 9.30-15.30 (połączenie bezpłatne)

Ogólnopolski Telefon Zaufania
„Narkotyki – Narkomania”
801 199 990
Czynny codziennie od godz. 16.00-21.00. Dzwoniąc płacisz tylko za pierwszy impuls połączenia

Biuro Rzecznika Praw Pacjenta
Bezpłatna infolinia
800 190 590
czynna od poniedziałku do piątku od 8:00 do 21:00

Dziecięcy Telefon Zaufania
Rzecznika Praw Dziecka
800 12 12 12
czynny od poniedziałku do piątku od 8.15 do 20.00

Infolinia Rzecznika Praw Obywatelskich
800 676 676
Czynna w poniedziałku od godz. 10.00-18.00. Od wtorku do piątku od godz. 8.00-16.00

Bezpłatny telefon zaufania dla dzieci i młodzieży Rzecznika Praw Dziecka:
800 12 12 12
Czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 8.15-20.00

CAŁODOBOWY TELEFON DLA KOBIET DOŚWIADCZAJĄCYCH PRZEMOCY
tel. 600 070 717
(codziennie / całodobowo)

INFOLINIA STOWARZYSZENIA KARAN (PROBLEMY NARKOTYKOWE)
tel. 800 120 289
(poniedziałek – piątek od 9:00 do 17:00, połączenie bezpłatne)

ANONIMOWA POLICYJNA LINIA SPECJALNA – ZATRZYMAĆ PRZEMOC
tel. 800 120 148
(czynny całą dobę, połączenie bezpłatne)

INFOLINIA POGOTOWIA MAKOWEGO „POWRÓT Z U”
tel. 801 109 696
(poniedziałek – piątek od 10:00 do 20:00, sobota od 10:00 do 19:00)
NARKOMANIA – POMOC RODZINIE INFOLINIA TOWARZYSTWA RODZIN I PRZYJACIÓŁ DZIECI UZALEŻNIONYCH „POWRÓT Z U”
tel. 800 120 359
(poniedziałek – piątek od 10:00 do 20:00, sobota od 10:00 do 15:00)

POMARAŃCZOWA LINIA – PROGRAM INFORMACYJNO-KONSULTACYJNY DLA RODZICÓW DZIECI PIJĄCYCH ALKOHOL I ZAŻYWAJĄCYCH NARKOTYKI
tel. 801 140 068
(poniedziałek – piątek od 14:00 do 20:00)

INTERNETOWY TELEFON ZAUFANIA „ANONIMOWY PRZYJACIEL”
tel. 85 92 88
(czynny codziennie od 18:00 do 04:00)

TELEFON ZAUFANIA DLA KOBIET W CIĄŻY I RODZINY
tel. 85 732 22 22
(poniedziałek – piątek od 15:00 do 18:00)

TELEFON ZAUFANIA HIV/AIDS
tel. 22 692 82 26
(od poniedziałku do piątku od 9:00 do 21:00)

TELEFONICZNA PIERWSZA POMOC PSYCHOLOGICZNA
tel. 22 425 98 48
(poniedziałek – piątek od 17:00 do 20:00 / sobota od 15:00 do 17:00