Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z RODO. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

  1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
  2.  Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
  3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
  4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
  5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
  6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
  9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
  10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.

Wiedza o społeczeństwie

Zakres materiału

Liceum ogólnokształcące 4-letnie (po szkole podstawowej).

Poziom podstawowy:

Zagadnienia dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych:

Liceum ogólnokształcące 3-letnie (po gimnazjum).

Poziom podstawowy:

Poziom rozszerzony:

Zagadnienia dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych:

Podręczniki

Liceum ogólnokształcące 4-letnie (po szkole podstawowej).

Zakres podstawowy

W centrum uwagi 1. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Okładka podręcznika do Wiedzy o społeczeństwie "W centrum uwagi 1", zakres podstawowy.

W centrum uwagi 2. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Okładka podręcznika do Wiedzy o społeczeństwie "W centrum uwagi 2", zakres podstawowy.

Zakres rozszerzony

W centrum uwagi 1. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Okładka podręcznika do Wiedzy o społeczeństwie "W centrum uwagi 1", zakres rozszerzony.

W centrum uwagi 1. Maturalne karty pracy do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Autorzy: Katarzyna Panimasz        

Okładka podręcznika do Wiedzy o społeczeństwie "W centrum uwagi Maturalne karty pracy 1", zakres rozszerzony.

W centrum uwagi 2. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Okładka podręcznika do Wiedzy o społeczeństwie "W centrum uwagi 2", zakres rozszerzony.

W centrum uwagi 2. Maturalne karty pracy do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Autorzy: Opracowanie zbiorowe

PODRĘCZNIKI DLA LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCEGO PO GIMNAZJUM (3-LETNIEGO)

Klasa I

Wiedza o społeczeństwie. W centrum uwagi – podręcznik, klasa 1, zakres podstawowy

Klasa II– dla uczniów, którzy wybrali WOS w zakresie rozszerzonym

Wiedza o społeczeństwie. W centrum uwagi – podręcznik, część 1, zakres rozszerzony

Klasa III – dla uczniów, którzy wybrali WOS w zakresie rozszerzonym

Wiedza o społeczeństwie. W centrum uwagi – podręcznik, część 2, zakres rozszerzony

Materiał dla maturzystów

Więcej na temat nowego egzaminu maturalnego na stronie Centralnej Komisji Egzaminacyjnej – otwórz w nowej karcie

Przydatne linki

Wspierając proces kształcenia, stworzyliśmy wykaz stron internetowych najważniejszych instytucji państwowych, samorządowych oraz edukacyjnych. Zachęcamy do zapoznania się z informacjami na nich zamieszczonymi .

Kursy e-learning

Zapraszamy na kurs e-learningowy z przedmiotu wiedza o społeczeństwie. Treści zawarte w kursie dotyczą zagadnień realizowanych na poziomie podstawowym w klasie pierwszej (zgodnie z nową podstawą programową). Więcej informacji u nauczyciela prowadzącego – p. Iwony Małkowskiej.