Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z RODO. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

  1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
  2.  Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
  3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
  4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
  5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
  6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
  9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
  10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.

Historia

Zakres materiału

Liceum ogólnokształcące 4-letnie (po szkole podstawowej)

Zakres podstawowy:

Zakres rozszerzony:

Zagadnienia dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych:

Liceum ogólnokształcące 3-letnie (po gimnazjum)

Materiały dodatkowe:

Podręczniki

Liceum ogólnokształcące 4-letnie (po szkole podstawowej).

Poziom podstawowy


Poznać przeszłość 1. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy
Nr dopuszczenia: 1021/1/2019
Autorzy: Marcin Pawlak, Adam Szweda.
Podręcznik obejmuje treści ze starożytności i średniowiecza.

Okładka podręcznika do historii "Poznać przeszłość 2", zakres podstawowy.

Poznać przeszłość 1. Karty pracy ucznia do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy
Autorzy: Krzysztof Jurek.

Okładka podręcznika do historii "Poznać przeszłość Karty pracy ucznia 1", zakres podstawowy.

Poznać przeszłość 2. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy
Nr dopuszczenia: 1021/2/2020
Autorzy: Adam Kucharski, Aneta Niewęgłowska.
Podręcznik obejmuje treści z epoki nowożytnej.

Okładka podręcznika do historii "Poznać przeszłość 2", zakres podstawowy.

Poznać przeszłość 2. Karty pracy ucznia do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy
Autorzy: Katarzyna Panimasz.

Okładka podręcznika do historii "Poznać przeszłość Karty pracy ucznia 2", zakres podstawowy.

Poziom rozszerzony


Zrozumieć przeszłość 1. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.
Nr dopuszczenia: 1019/1/2019
Autorzy: Ryszard Kulesza, Krzysztof Kowalewski

Okładka podręcznika do historii "Zrozumieć przeszłość 1", zakres rozszerzony.

Zrozumieć przeszłość 1. Maturalne karty pracy do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.

Okładka podręcznika do historii "Zrozumieć przeszłość Maturalne karty pracy 1", zakres rozszerzony.

Zrozumieć przeszłość 2. Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony.
Nr dopuszczenia:1019/2/2020
Autorzy: Paweł Klint.
Podręcznik obejmuje treści z epoki nowożytnej.

Okładka podręcznika do historii "Zrozumieć przeszłość 2", zakres rozszerzony.

Zrozumieć przeszłość 2. Maturalne karty pracy do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Okładka podręcznika do historii "Zrozumieć przeszłość Maturalne karty pracy 2", zakres rozszerzony.

Liceum ogólnokształcące 3-letnie (po gimnazjum).

Do realizacji treści programowych historii w naszej szkole wybrano podręczniki Wydawnictwa Nowa Era.

OpisOkładka
Poziom podstawowy
Poznać przeszłość. Wiek XX
Autorzy: Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow.
Numer ewid. w wykazie MEN: 525/2012
brak zdjęcia
Poziom rozszerzony
Podręczniki do nauczania historii w zakresie rozszerzonym serii wydawniczej Zrozumieć przeszłość
Starożytność i średniowiecze. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, cz. 1
Autorzy: Ryszard Kulesza, Krzysztof Kowalewski
Numer ewid. w wykazie MEN: 642/1/2013
brak zdjęcia
Poziom rozszerzony
Dzieje nowożytne. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, cz. 2
Autorzy: Paweł Klint, Piotr Galik
Numer ewid. w wykazie MEN: 642/2/2014
brak zdjęcia
Poziom rozszerzony
Lata 1815–1939. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, cz. 3
Autor: Piotr Galik
Numer ewid. w wykazie MEN:642/3/2014
brak zdjęcia
Poziom rozszerzony
Dzieje najnowsze po 1939 roku. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony, cz. 4
Autorzy: Jarosław Kłaczkow, Agnieszka Zielińska
Numer ewid. w wykazie MEN:642/4/2015
brak zdjęcia