KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Egzamin maturalny

 

Kursy maturalne – egzamin maturalny

O maturze mówi się, że jest najważniejszym egzaminem szkolnym. Nie bez powodu. Matura daje dostęp do pracy, zwiększa szanse na lepsze zatrudnienie, przyczynia się tym samym do lepszego standardu życia. Słuchacze Centrum Kształcenia Ustawicznego nr 1 w Warszawie zwykle nie mają kłopotów ze zdaniem tego egzaminu. Przygotowania do matury w naszej szkole z dużym prawdopodobieństwem wystarczą do zdobycia dobrego wyniku maturalnego i uzyskania świadectwa dojrzałości. Oczywiście pod warunkiem, że osoba ucząca się zechce włożyć odrobinę wysiłku w opanowanie materiału dydaktycznego. Do tego właśnie Państwa zachęcamy.


 

Materiały dla maturzystów

JĘZYK POLSKI – MATERIAŁY DLA MATURZYSTÓW  (NOWA FORMUŁA)