KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Psychologia pieniądza" - spotkanie z wykładowcą Akademii Leona Koźmińskiego

W dniu 13 kwietnia 2021 odbyło się spotkanie (jak się domyślacie online) klas 3ab5 i 3ba5 z wykładowcą Akademii Leona Koźmińskiego, panem Marcinem Matyją. Tematem wykładu była "Psychologia pieniądza" a konkretniej jaki mamy stosunek do pieniędzy, czy je lubimy i bez problemu o nich rozmawiamy. Czy łatwiej się wydaje pieniądze płacąc kartą czy gotówką, choć i w jednym i w drugim przypadku ubywa nam tyle samo?
Różnimy się jako jednostki, ale i prelegent przytaczał też przykłady jak inaczej  postrzegają pieniądz i jego posiadanie poszczególne nacje. Warto było posłuchać i przemyśleć na teraz i na przyszłość swój stosunek do zarabiania, inwestowania i oszczędzania pieniędzy.
Małgorzata Abramczyk
doradca zawodowy