KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wykłady z geografii na Uniwersytecie Warszawskim - informacje dla słuchaczy

W semestrze wiosennym 2020/2021, podobnie jak w semestrze zimowym, ze względu na sytuację epidemiczną, wykłady w ramach cyklu „Geograficzne spotkania na Krakowskim” prowadzone są w formie zdalnej. 

Zapraszamy zainteresowanych Słuchaczy do skorzystania z bogatej oferty i wyruszenie w kolejną wirtualną podróż śladem różnych, ciekawych wydarzeń geograficznych. Dostęp do linków na kolejne wykłady pod adresem - rmaziarz@cku1.edu.pl

Najbliższe terminy wykładów:

26 marca godz. 10.00-11.00. Co nam dają satelity?– prof. dr hab. Bogdan Zagajewski 

8 kwietnia godz. 12.00-13.00. Świat w Polsce – czyli struktura narodowo-etniczna i wyznaniowa Polski - mgr Marta Raczyńska-Kruk oraz mgr Łukasz Karpecki

15 kwietnia godz. 10.00-11.00.  Ladakh – kraina wysokich przełęczy –  dr Agnieszka Sosnowska

24 lutego grupa Słuchaczy z klasy 1M, 2P, 2W i 3K uczestniczyła w godzinnej wirtualnej podróży pt „Dziedzictwo kulturowe Podlasia – w krainie otwartych okiennic, ale i w gościnie u Branickich. Współczesne województwo podlaskie to region Polski wyróżniający się niesamowitym bogactwem kulturowym, głównie na skutek współistnienia przez wieki kultur, narodów i języków. Uczestnicy spotkania odwiedzili malowniczą Krainę Otwartych Okiennic w dolinie Narwi, poznali krajobraz podlaskich miasteczek, nie zabrakło też wizyty na dworze historycznych właścicieli Białegostoku, Tykocina i Choroszczy.

18 marca za pośrednictwem sieci internetowej poruszane były zagadnienia  z zakresu geografii wyborczej Polski ze szczególnym uwzględnieniem frekwencji oraz wyników wyborów prezydenckich, parlamentarnych i  euro parlamentarnych w pierwszych dwóch dekadach XXI wieku. Webinarium pt. Geografia wyborcza Polski – czyli o preferencjach politycznych Polaków prowadziła Pani mgr Magdalena Skorupska. Słuchacze mieli możliwość dowiedzieć się: - Jak kształtują się wyniki wyborów w Polsce w ujęciu przestrzennym? Jak nasze preferencje wyborcze zmieniały się w czasie? Jakie wnioski możemy wyciągnąć poddając analizie mapy wyborcze?