KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta wolontariuszy na Wojskowych Powązkach

W związku ze zbliżającymi się świętami Wszystkich Świętych oraz Zaduszek wolontariusze Centrum Kształcenia Ustawicznego Nr 1 pod opieką p. Iwony Małkowskiej, p. Ewy Baś i p. Joanny Szczepańskiej odwiedzili Wojskowe Powązki. Celem wizyty było porządkowanie wybranych grobów, zapalenie zniczy na mogiłach poległych żołnierzy w okresach I i II wojny światowej. W hołdzie Żołnierzom Wyklętym zapalono znicze i złożono wiązankę kwiatów przy pomniku Panteonie – Mauzoleum Wyklętych-Niezłomnych. Oddano również hołd i złożono wiązankę kwiatów pod pomnikiem ofiar katastrofy smoleńskiej. W trakcie naszego pobytu na Wojskowych Powązkach odwiedziliśmy wiele grobów znanych i cenionych osób, na których zostały zapalone znicze.

Serdecznie dziękujemy za obecność słuchaczom klas rannych i zaocznych oraz wszystkim, którzy odpowiedzieli na apel i przynieśli znicze do szkolnej biblioteki.