KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wizyta słuchaczy w Bibliotece Publicznem m.st. Warszawy

17 października słuchacze klasy 3PH6 odwiedzili Bibliotekę Publiczną m.st. Warszawy na ul. Koszykowej. Pracownica działu promocji biblioteki oprowadzając słuchaczy po bibliotece opowiadała jej historię, mówiła o zgromadzonych zbiorach i zasadach korzystania z nich przez czytelników.

Słuchacze obejrzeli czytelnię  im. Faustyna Czerwijowskiego, zabytkową Czytelnię im. Stanisławów Kierbedziów,  Czytelnię Sztuki i Kartografii oraz Czytelnię im. Władysława Bartoszewskiego udostępniającą varsaviana. Podziwiali również architekturę zmodernizowanego budynku biblioteki. Mieli także możliwość obejrzenia pracowni gdzie digitalizowane są zbiory dla Mazowieckiej Biblioteki Cyfrowej. Słuchaczy zachwyciła ogromna, gęsto obsadzona roślinami  ściana wewnątrz gmachu, wysoka na trzy kondygnacje .