KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

1 Listopada - pamiętamy o Tych, którzy odeszli

1 Listopada to szczególny dzień pamięci, wspominamy też tych, którzy odeszli z grona pracowników CKU nr 1.
Wśród nich pani Ewelina Szaro.
Młoda i zawsze uśmiechnięta – taką ją pamiętamy. Zbyt młoda i zbyt piękna, aby zniknąć z naszego życia. A jednak… Ewelina odeszła od nas wiosną 2017 roku. Urocza, życzliwa, chętnie niosąca pomoc innym. Z miłością opowiadająca o swojej rodzinie - córkach i mężu. Uprzejma, pracowita, koleżanka z pracy i cierpliwy, rozumiejący słuchaczy nauczyciel z ogromną wiedzą i potrafiący przekazać ją w taki sposób, by nauka stawała się przyjemnością. Słuchacze pamiętają ją jako wszechstronną Panią Profesor od historii, wos-u i geografii. Działający w Wolontariacie przywołują obraz osoby z wrażliwą duszą, która z radością angażowała się w pomoc wszystkim, którzy jej potrzebowali. Mająca dla nich zawsze czas i zrozumienie. W naszej pamięci pozostała jako młoda ustawicznie studiująca, bardzo ambitna nauczycielka i wspaniała koleżanka.