KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia 2019/2020

Słuchacze naszej szkoły brali udział w kolejnej edycji warszawskiego konkursu PIRAMIDA, którego patronat objęła Politechnika Warszawska oraz SGGW. Jest nam bardzo miło poinformować, że do finału IV edycji Interdyscyplinarnego Konkursu Piramida, który odbędzie się w dniu 20 marca 2020 r. o godz. 9:00 w XLI...

Geograficzne spotkania na Krakowskim

Wydział Geografii i Studiów Regionalnych UW w ramach Geograficznych Spotkań na Krakowskim po raz kolejny, tym razem w sesji letniej, zorganizował cykl wykładów poświęconych wybranym zagadnieniom geograficznym. W dniu 27.02.2020 Słuchacze klasy 3P uczestniczyli w wykładzie, który dotyczył „Zap...

Spotkanie z przedstawicielką poradni psychologiczno-pedagogicznej

W czwartek 27.02.2020 klasy 1ab2, 1ph2 uczestniczyły w spotkaniu z p. Agnieszką Topolewską przedstawicielką poradni psychologiczno pedagogicznej. Tematem zajęć był “Charakter, czy można nad nim pracować. Słuchacze obu klas miały możliwość rozwiązania testu zainteresowań w celu wskazania obszarów do rozwoju...

Szanowni Państwo, w imieniu Ministra Edukacji Narodowej Dariusza Piontkowskiego bardzo serdecznie dziękuję za włączenie się do naszej akcji „Razem na Święta". Inicjatywa miała na celu zachęcenie uczniów do działań charytatywnych i wsparcia osób potrzebujących w okresie przedświątecznym. W tej ed...

"BohaterON – włącz historię" - podziękowania

Drodzy Słuchacze Centrum Kształcenia Ustawicznego Nr 1! Napisane przez Was kartki trafiły do rąk żyjących jeszcze Powstańców Warszawy. Z pewnością był to dla Nich wspaniały prezent i świadectwo naszej pamięci. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za włączenie się w tą akację i za to, że nie pozostaliście obojęt...

5 grudnia 2019 roku Słuchacze klas 3p i 2k ostatni raz w tym semestrze uczestniczyli w wykładzie na temat Rzeźba (po)lodowcowa i peryglacjalna – co nowego wiemy o genezie krajobrazów zimnych?   Fascynacja i pasja prowadzącego wykład Pana dr hab. Macieja Dąbskiego wzbudziła zachwyt ...

Festiwal Smaków

Jak co roku, Rada Słuchaczy przeprowadziła akcję „Festiwal smaków”, w której wzięli udział słuchacze zarówno klas stacjonarnych jak i zaocznych. Przedstawiciele Rady Słuchaczy wraz z opiekunem pragną podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że mieliśmy  możliwo...

Świętujemy Thanksgiving

Z okazji święta Thanksgiving klasa 2AB3 zorganizowała słodki poczęstunek oraz lekcję kulturową na temat pochodzenia i tradycji tego święta . W skład poczęstunku wchodziły potrawy tradycyjnie serwowane przez Amerykanów w ten dzień: ciasto marchewkowe, ciasteczka flap jack, roasted carrot, placki z dyni, ciasto cz...

Wykład na Wydziale Geografii Uniwersytetu Warszawskiego

21 listopada po raz kolejny Słuchacze klas zaocznych 3P i 2K uczestniczyli w wykładzie na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Geografii i Studiów Regionalnych. Tym razem wykład dotyczył problemów urbanizacyjnych Bangkoku. Spotkanie prowadziła dr Katarzyna Podhorodecka.    Uczestnic...

“Jak nie dać się manipulować ?”- wykład dla słuchaczy

Dnia 12 listopada 2019 roku w naszej szkole odbyło się spotkanie związane z realizacją priorytetu MEN o działaniach profilaktycznych. Gościliśmy panią dr Agnieszkę Bukowską z Collegium Civitas z wykładem pt. „ Jak nie dać się manipulować? Sekty, destrukcyjne subkultury i współczesna duchowość”. Słuch...