Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z RODO. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

  1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
  2.  Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
  3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
  4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
  5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
  6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
  9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
  10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.

Kursy maturalne

Chciałbyś w przyszłym roku przystąpić do matury ale obawiasz się o wynik?
Niezależnie od tego czy szkołę ukończyłeś kilka lat temu, czy jesteś tegorocznym absolwentem, przygotujemy Cię do egzaminu!
Nasza szkoła oferuje kursy maturalne z zakresu poziomu podstawowego z przedmiotów:

Serdecznie zapraszamy na kursy do CKU Nr1!
Zajęcia odbywają się w weekendy, co pozwala pogodzić pracę wraz z nauką.
Nasi nauczyciele od lat pomagają kursantom nadrobić zaległości, usystematyzować wiedzę i w końcu przygotować się do zagadnień egzaminacyjnych. Nasze kursy wyróżnia indywidualne podejście do słuchaczy, życzliwa atmosfera i przede wszystkim rzetelnie przekazana wiedza.
Zajęcia odbywają się w małych grupach, dzięki czemu nauczyciele mogą poświęcić czas każdemu z kursantów.
Szkoła znajduje się tuż przy stacji Metro Politechnika, co zapewnia doskonały dojazd z każdego zakątka Warszawy i nie tylko.
W ramach kursu przewidziane jest 80 godzin zajęć, za jedyne 750 zł – to najlepsza oferta na rynku!

Kursy maturalne w roku szkolnym 2021/2022

W bieżącym roku szkolnym zapraszamy na kursy maturalne z języka polskiego, matematyki i języka angielskiego na poziomie podstawowym. Kurs z każdego przedmiotu będzie obejmował 80 godzin. Koszt niezależnie od przedmiotu to 750 złotych. Jeśli wybierasz pakiet 3 przedmiotów całość będzie kosztować 2100 złotych.
Przewidywany termin rozpoczęcia kursów: 9-10 października 2021.

Wypełniony formularz należy przesłać (sekretariat@cku1.edu.pl) lub przynieść do sekretariatu.

Przedmioty:

Matematyka

Na zajęciach z matematyki kursanci powtórzą i usystematyzują wiedzę z zakresu wymagań maturalnych. Pracować będą z arkuszami CKE. Celem kursu jest zdobycie wiedzy i umiejętności , które pozwolą rozwiązywać zarówno zadania zamknięte, jak i otwarte. Kursanci nauczą się, jak korzystać z tablic matematycznych, co będzie niezbędne do rozwiązywania zadań. W trakcie kursu uczestnicy będą mieli możliwość przystąpienia do próbnej matury i sprawdzenia swojej wiedzy w praktyce.

Język angielski

Podczas kursu powtórzony i usystematyzowany zostanie materiał z języka angielskiego, który obowiązuje na maturze: ćwiczenia rozumienia ze słuchu, czytanie ze zrozumieniem. Doskonalone będą także umiejętności językowe z zakresu : słowotwórstwa, parafrazy zdań, uzupełniania luk w zdaniach oraz ćwiczenia w pisaniu. Powtórzone zostaną kluczowe zagadnienia gramatyczne.

Język polski

Na zajęciach kursanci powtórzą i usystematyzują wiedzę na temat epok literackich, motywów w tekstach kultury, a także doskonalić będą umiejętności pisania rozprawki oraz analizy i interpretacji utworu poetyckiego (I i II temat wypracowania maturalnego). Będą mieli również możliwość przystąpienia do próbnej matury.

Terminarz zajęć

Terminarz zajęć w roku szkolnym 2021/2022: