KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Geograficzne spotkania na Krakowskim

Wydział Geografii i Studiów Regionalnych UW w ramach Geograficznych Spotkań na Krakowskim po raz kolejny, tym razem w sesji letniej, zorganizował cykl wykładów poświęconych wybranym zagadnieniom geograficznym. W dniu 27.02.2020 Słuchacze klasy 3P uczestniczyli w wykładzie, który dotyczył „Zap...

Spotkanie z przedstawicielką poradni psychologiczno-pedagogicznej

W czwartek 27.02.2020 klasy 1ab2, 1ph2 uczestniczyły w spotkaniu z p. Agnieszką Topolewską przedstawicielką poradni psychologiczno pedagogicznej. Tematem zajęć był “Charakter, czy można nad nim pracować. Słuchacze obu klas miały możliwość rozwiązania testu zainteresowań w celu wskazania obszarów do rozwoju...

5 grudnia 2019 roku Słuchacze klas 3p i 2k ostatni raz w tym semestrze uczestniczyli w wykładzie na temat Rzeźba (po)lodowcowa i peryglacjalna – co nowego wiemy o genezie krajobrazów zimnych?   Fascynacja i pasja prowadzącego wykład Pana dr hab. Macieja Dąbskiego wzbudziła zachwyt ...

Festiwal Smaków

Jak co roku, Rada Słuchaczy przeprowadziła akcję „Festiwal smaków”, w której wzięli udział słuchacze zarówno klas stacjonarnych jak i zaocznych. Przedstawiciele Rady Słuchaczy wraz z opiekunem pragną podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że mieliśmy  możliwo...

Świętujemy Thanksgiving

Z okazji święta Thanksgiving klasa 2AB3 zorganizowała słodki poczęstunek oraz lekcję kulturową na temat pochodzenia i tradycji tego święta . W skład poczęstunku wchodziły potrawy tradycyjnie serwowane przez Amerykanów w ten dzień: ciasto marchewkowe, ciasteczka flap jack, roasted carrot, placki z dyni, ciasto cz...

Wykład na Wydziale Geografii Uniwersytetu Warszawskiego

21 listopada po raz kolejny Słuchacze klas zaocznych 3P i 2K uczestniczyli w wykładzie na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Geografii i Studiów Regionalnych. Tym razem wykład dotyczył problemów urbanizacyjnych Bangkoku. Spotkanie prowadziła dr Katarzyna Podhorodecka.    Uczestnic...

“Jak nie dać się manipulować ?”- wykład dla słuchaczy

Dnia 12 listopada 2019 roku w naszej szkole odbyło się spotkanie związane z realizacją priorytetu MEN o działaniach profilaktycznych. Gościliśmy panią dr Agnieszkę Bukowską z Collegium Civitas z wykładem pt. „ Jak nie dać się manipulować? Sekty, destrukcyjne subkultury i współczesna duchowość”. Słuch...

"Droga do niepodległości" - wykład i kocert

12 listopada słuchacze uczestniczyli w koncercie przygotowanym z okazji 101 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. Spotkanie rozpoczął wykład pana Mateusza Sędłaka – nauczyciela historii – na temat najważniejszych postaci, które przyczyniły się do powrotu państwa polskiego na mapy Euro...

Wspominamy Leonarda Cohena

Z okazji 3 rocznicy śmierci genialnego poety Leonarda Cohena, odbył się w naszej szkole spektakl słowno-muzyczny.  Nasi utalentowani słuchacze wykonali utwory twórcy przy wsparciu wokalno-muzycznym pana Norberta Dzienisiuka – nauczyciela języka angielskiego....

“Szkoła pamięta” – włączamy się do akcji Ministerstwa Edukacji narodowej

Słuchacze i nauczyciele naszej szkoły włączyli się w akcję MEN-u “Szkoła pamięta”. Odwiedziliśmy cmentarz Wojskowy na Powązkach. Zapoznaliśmy się z historią nekropolii, posprzątaliśmy i zapaliliśmy znicze na grobach zasłużonych osób. Celem akcji było wspomnienie osób ważnych dla naszej histori...