KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Uwaga konkurs! Sleeveface, czyli ubierz się w książkę

Biblioteka szkolna zaprasza słuchaczy i nauczycieli naszej szkoły do udziału w konkursie fotograficznym "SLEEVEFACE, CZYLI  UBIERZ SIĘ W KSIĄŻKĘ"Sleeveface – zdjęcia przedstawiające osoby fotografowane z zasłoniętą przez okładkę książki lub czasopisma częścią ciała...

Drodzy Słuchacze, zachęcamy Was do udziału w akcji wolontariatu„ Świąteczna kartka dla Bohatera”. Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych, chcielibyśmy z Waszą pomocą przygotować świąteczne kartki z życzeniami dla naszych Bohaterów, którzy są pod opieką Domu Wsparcia dla Powstańc&o...

Od 15.02.2021 następuje zmiana planu klas 1ab1/1ph1, 2ab4, 3ph6, 2ba4. Prosimy o zapoznanie się z nowym rozkładem zajęć.

Prosimy o zapoznanie się z nowym planem zajęć dla klas zaocznych z zajęciami wtorek-czwartek...

Nieustanna Impresja - spotkanie z malarką Moniką Janowską

27.01.2021 odbyło się spotkanie online z malarką Moniką Janowską i nauczycielem j. polskiego W. Zasadą - Stańską pt. „Nieustanna impresja”. Była to pogadanka na temat impresjonizmu w oparciu o egzemplifikację ze zbiorów Musee d’Orsay w Paryżu

Przedstawiamy wyniki konkursu fotograficznego "Jesienne zaczytanie" organizowanego przez bibliotekę szkolną. Zwycięskie fotografie zostały wybrane spośród 44 nadesłanych prac.

 W poniedziałki (dzień wolny od zajęć edukacyjnych) w godz. 9.00 - 13.00 możecie przyjść do biblioteki szkolnej i wypożyczyć: lektury, opracowania i inne książki potrzebne Wam do edukacji zdalnej. Biblioteka jest również otwarta we wtorki i środy w godzinach 8.00-13.00, czwartki od 8.00 do 12.00 oraz piątki...

1 Listopada - pamiętamy o Tych, którzy odeszli

1 Listopada to szczególny dzień pamięci, wspominamy też tych, którzy odeszli z grona pracowników CKU nr 1. Wśród nich pani Ewelina Szaro. Młoda i zawsze uśmiechnięta – taką ją pamiętamy. Zbyt młoda i zbyt piękna, aby zniknąć z naszego życia. A jednak… Ewelina odeszła od ...

Upoluj swoją książkę - darmowy dostęp do super książek

Nasza szkoła  bierze udział w kolejnej edycji  projektu „Upoluj swoją książkę” organizowanego w ramach akcji Czytaj PL przez Instytut Książki. Zapraszamy do skorzystania z bezpłatnego dostępu on-line do super książek. Od 2 listopada będzie można pobrać za pomocą kodu QR dostęp do 12 bestsel...

Konkurs fotograficzny dla słuchaczy - Jesienne zaczytanie

Serdecznie zapraszamy Słuchaczy  do udziału w konkursie fotograficznym organizowanym przez Bibliotekę. Zachęcamy do wysyłania fotografii książek w jesiennej scenerii. Może to być ulubiona książka, książka, którą właśnie czytacie albo chcecie przeczytać lub inna, która będzie pasować do koncepcji...