KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Serdecznie zapraszamy na kursy przygotowujące do matury 2022 z języka polskiego, matematyki i języka angielskiego na poziomie podstawowym. Kurs z każdego przedmiotu będzie obejmował 80 godzin. Cena niezależnie od przedmiotu to 750 złotych. Przewidywany termin rozpoczęcia kursów: 9-10 października 2021. Zapisy w ...

 Wraz z firmą recyklingową nasza szkoła organizuje kolejną edycję zbiórki ELEKTROŚMIECI i MAKULATURY. Zapraszamy do udziału wszystkich, którym nie jest obojętny los naszej planety. zbiórka elektrośmieci - szczegółowe informacje zbiórka makulatury - szczegółowe informac...

Nasz słuchacz Kazimierz Kędzierski  zajął pierwsze miejsce w XI Międzynarodowym Konkursie Plastycznym "PRZYRODA W KOLORACH 2021" Na konkurs nadesłano 1048 prac, najwięcej z Polski oraz z Chin. W tegorocznej edycji przeważały prace malarskie i rysunkowe, znaczną część stanowiły również fotografie oraz ...

Szkolny Wolontariat wraz ze Słuchaczami Centrum Kształcenia Ustawicznego Nr 1 przygotowuje pamiątkowy album dla uczestników Powstania Warszawskiego. Gorąco zachęcamy WAS do włączenia się w ogólnopolską akcję BohaterON mającą na celu upamiętnienie i uhonorowanie uczestników Powstania Warszawskiego...

Trwa rekrutacja na rok szkolny 2021/2022. Jeśli z jakichś powodów przerwałeś naukę, a teraz chętnie byś do niej wrócił, pracujesz lub dużo czasu poświęcasz na swoje pasje (np. sport, muzykę ) - to zapisz się do nas. W liceum będziesz miał do wyboru zajęcia dwa lub trzy razy w tygodniu w systemie rannym, ...

Wszystkie klasy popołudniowe (zajęcia wtorek-czwartek) rozpoczynają naukę od 7.09.2021.Klasy zaoczne sobotnio-niedzielne rozpoczynają naukę w następujących terminach:...

Akcja społeczno-edukacyjna Żonkile 2021

Biblioteka Centrum Kształcenia Ustawicznego nr 1 wzięła udział w Akcji Żonkile. Udostępnialiśmy materiały filmowe Muzeum Historii Żydów Polskich Polin na szkolnym Facebooku , na szkolnej platformie Moodle oraz zachęcaliśmy słuchaczy do zapoznania się z tematyką powstania w getcie zawartą w literaturze dostępnej ...

"Psychologia pieniądza" - spotkanie z wykładowcą Akademii Leona Koźmińskiego

W dniu 13 kwietnia 2021 odbyło się spotkanie (jak się domyślacie online) klas 3ab5 i 3ba5 z wykładowcą Akademii Leona Koźmińskiego, panem Marcinem Matyją. Tematem wykładu była "Psychologia pieniądza" a konkretniej jaki mamy stosunek do pieniędzy, czy je lubimy i bez problemu o nich rozmawiamy...

Zakończenie akcji "Świąteczna kartka dla bohatera"

Drodzy Słuchacze i Nauczyciele, zakończyła się  akcja szkolnego wolontariatu: „Świąteczna kartka dla Bohatera”. Dziękujemy Wam bardzo za  zaangażowanie i czas poświęcony na przygotowanie elektronicznych kartek z życzeniami. Wszystkie są piękne!

W semestrze wiosennym 2020/2021, podobnie jak w semestrze zimowym, ze względu na sytuację epidemiczną, wykłady w ramach cyklu „Geograficzne spotkania na Krakowskim” prowadzone są w formie zdalnej.  Zapraszamy zainteresowanych Słuchaczy do skorzystania z bogatej oferty i wyruszenie w kolejną wirtualną...